Usmeni prijevod

Osim pisanih prijevoda, moguće je prevoditi usmeno, odnosno izgovoreni tekst izravno prevoditi razgovora s jednog jezika na drugi. Postoje dva osnovna tipa usmenog prijevoda: simultani i konsekutivni.

Simultani prijevod uobičajen je na skupovima ili konferencijama s vrlo velikim brojem sudionika. Prevoditelji su smješteni u posebne kabine kako bi im se omogućili idealni uvjeti rada zato što se prijevod odvija tijekom samog govora na stranom jeziku. Zbog velikog opterećenja, izmjenjuju se svakih trideset minuta.

Konsekutivni prijevod je uobičajen na poslovnim sastancima, vjenčanjima, u matičnim ili javnobilježničkim uredima. Tijekom govora na izvornom jeziku, prevoditelj radi bilješke. Nakon što govornik izloži dio teksta, on napravi stanku kako bi prevoditelj izgovoreni tekst preveo na strani jezik.

Moguće su i višejezične kombinacije prijevoda: u ponudi imamo čak 18 europskih jezika!

Nalazimo se u Ulici grada Vukovara 222 u Zagrebu, u neposrednoj blizini Ministarstva pravosuđa i Općinskog građanskog suda.

Za sva pitanja stojimo vam na raspolaganju putem telefona +385 (0)1 377 80 02 ili 098/231-979, a svoj nam upit također možete uputiti e-poštom na info@prijevodiadacta.com.

Za dogovaranje termina ljubazno molimo da se prethodno javite mailom.

Stranice

Ostalo